Руски съд разпореди да бъдат запорирани активите, сметките, имуществото и акциите

...
Руски съд разпореди да бъдат запорирани активите, сметките, имуществото и акциите
Коментари Харесай

Руски съд запорира активи на три европейски банки за над 760 млн. евро

Руски съд разпореди да бъдат запорирани активите, сметките, имуществото и акциите на " Дойче банк ",  " Комерцбанк "  и " УниКредит " в Русия в границите на правосъдно дело, в което вземат участие двете огромни немските банки, написа " Ройтерс ", базирайки се на правосъдни документи. Става дума за активи за  
Банките са сред кредиторите-гаранти по контракт за създаване на цех за преправка на газ в Русия с немската Linde (LIN.DE), който беше преустановен заради западните наказания.
Исковете са подадени от основаното в Санкт Петербург " РусХимАлианс " - взаимно дружество, 50% благосъстоятелност на съветския газов колос " Газпром ", който е оператор на плана.
Арбитражният съд в Санкт Петербург забрани на " Дойче банк " да употребява своя 100-процентов дял в уставния капитал на съветското си дъщерно сдружение, както и в " Дойче банк Технолоджи Сентър ".
Съдът е наложил и запор на скъпи бумаги, недвижими парцели и банкови сметки на " Дойче банк " в размер до 238,6 млн. евро, както и на съветското ѝ дъщерно сдружение и на Deutsche Bank Technology Center.
От централата на " Дойче банк " във Франкфурт разясняват, че към този момент са заделени около 260 млн. евро за случая. " Ще би трябвало да забележим по какъв начин този иск ще бъде прибавен от съветските съдилища и да оценим непосредственото оперативно влияние в Русия ", се споделя в изказване на банката.
Съдът запорира и активи на " Комерцбанк " на стойност 93.7 млн. евро, както и скъпи бумаги и постройката на банката в центъра на Москва.
В петък съдът нареди да бъде натрапен запор върху активите, сметките и имуществото на " УниКредит " - дъщерно сдружение в Русия на основаната в Милано " UniCredit Group ", както и дялове ѝ в две дъщерни компании. Става дума за активи за 462,7 милиона евро в скъпи бумаги, недвижими парцели и сметки, принадлежащи на UniCredit, както и 100% от акциите на UniCredit Leasing и UniCredit Garant.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР